Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 23 stycznia 2023 r. do 27 stycznia 2023 r.

 

DZIEN TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II.

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 23.01.2023

I. Chleb, masło, wędlina, rzodkiewka, płatki jaglane na mleku, kawa zbożowa.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym i cukrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą swojską, zabielony śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler.

WTOREK
24.01.2023

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, jajko, pomidor, kakao, płatki ryżowe na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: jajka, gluten, mleko i produkty pochodne.

Pilaw z filetem z kurczaka oraz warzywami, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Rosół drobiowo wołowy z makaronem i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
25.01.2023

I. Chleb z masłem, wędlina, ogórek świeży, kawa zbożowa, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z ogórka kiszonego, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa cytrynowa z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

CZWARTEK
26.01.2023

I. Zapiekanki (bagietka, masło, zrazówka, mozzarella, kukurydza, szczypiorek), kakao.
II. Kiwi.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne

Spaghetti z filetem z kurczaka oraz sosem szpinakowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajo.

Zupa chrzanowa na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

PIĄTEK
27.01.2023

I. Chleb graham, masło, pasta rybna, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza manna na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Pierogi leniwe z surówką z marchewki, jabłka oraz pomarańczy, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa krem brokułowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.