Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 30 stycznia 2023 r. do 3 lutego 2023 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 30.01.2023

I. Chleb chia, masło, wędlina, ogórek świeży, kawa zbożowa, płatki owsiane na mleku.
II. Kiwi, rogalik (wyrób własny).

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

Krupnik na wywarze mięsno warzywnym z kaszą jęczmienną, ziemniakami i natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
31.01.2023

I. Bułka z sezamem, masło, pasta z awokado, papryka, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet siekany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jajo.

Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
01.02.2023

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, listek sałatki, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kasza manna z sokiem malinowym.
II. Mandarynka.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, zabielony śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
02.02.2023

I. Bułka kukurydziana, masło, ser mozzarella, rzodkiewka, oliwki czarne, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz wieprzowy w sosie warzywnym z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa jarzynowa z lanym ciastem, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIATEK
03.02.2023

I. Chałka (wyrób własny), masło, nutella, mleko, płatki śniadaniowe z mlekiem.
II. Sałatka owocowa.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z selerem, marchewką oraz jabłkiem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem cebulowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.