DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
WTOREK |
I. Chleb chia, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kakao, płatki jęczmienne na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten. |
Zupa koperkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I Bułka kukurydziana z masłem, ser żółty, papryka, ogórek zielony, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, kotlet siekany, surówka z białej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten. |
Krupnik z mięsem, kaszą jęczmienną, natką pietruszki, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
CZWARTEK |
I. Bułka z sezamem, masło, wędlina, listek sałatki, rzodkiewka, kakao, kaszka kukurydziana na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Zapiekanka makaronowa z szynką, mozzarellą oraz warzywami, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa królewska na wywarze mięsno warzywnym z ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
PIĄTEK |
I. Bagietka z masłem, pasta twarogowa z porem, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kaszka manna z sokiem malinowym. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty z marchewką i jabłkiem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten, ryba. |
Zupa krem brokułowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.