Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 15 maja 2023 r. do 19 maja 2023 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK
15.05.2023 r.

I. Bagietka z ziarnami, masło, wędlina, rzodkiewka, kakao, kaszka manna na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Łazanki z kapustą kiszoną oraz kiełbasą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa kminkowa na wywarze drobiowo warzywnym z ryżem naturalnym, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
16.05.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta paprykowa, ogórek zielony, kawa zbożowa, płatki owsiane na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka oraz warzywami i mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, ziemniakami, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
17.05.2023 r.

I. Chleb z masłem, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Medaliony serowo-ziemniaczane, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne.

CZWARTEK
18.05.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, pomidor malinowy, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku.
II. Koktajl owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem z indyka oraz sosem szpinakowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
19.05.2023 r.

I. Płatki śniadaniowe z mlekiem, chleb z masłem, herbata z cytryną.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem cebulowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.