Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 3 lipca 2023 r. do 7 lipca 2023 r.

 
DZIEŃ TYGODNIAŚNIADANIE I, IIOBIADPODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK 03.07.2023 r.

I. Bagietka, masło, wędlina, sałata zielona, ogórek zielony, kakao, kaszka kukurydziana.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
04.07.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta jajeczna, rzodkiewka, kawa zbożowa, płatki jęczmienne na mleku.
II. Mus owocowy, ciastka z maszynki.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ryż z kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym z ananasem i warzywami, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

ŚRODA
05.07.2023 r.

I. Chleb, masło, parówki, pomidor koktajlowy, herbata z cytryną.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym w waflu, surówka z marchewki i pomarańczy, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten.

Zupa ogórkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
06.07.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza manna na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Spaghetti z mięsem z indyka oraz sosem szpinakowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
07.07.2023 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, papryka, herbata.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka kopenhaska, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem cebulowa z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

 

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.