Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 10 lipca 2023 r. do 14 lipca 2023 r.

 
DZIEŃ TYGODNIAŚNIADANIE I, II.OBIADPODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK 10.07.2023 r.

I. Chleb, masło, wędlina, rzodkiewka, kawa zbożowa, płatki owsiane na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Naleśniki z serem białym, musem owocowym, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten, jaja.

Zupa krupnik z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

WTOREK
11.07.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, pasta paprykowa, ogórek zielony, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Sernik na zimno.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zapiekanka makaronowa z filetem z kurczaka, warzywami, mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa koperkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
12.07.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, szynka drobiowa, ogórek kiszony, kawa zbożowa, kasza manna z sokiem malinowym.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ryż na mleku z jabłkami i cynamonem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Zupa ziemniaczana z wkładką mięsną, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne, seler.

CZWARTEK
13.07.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, papryka, oliwki czarne, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Gulasz wieprzowy z kaszą jęczmienną, ogórek kiszony, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa pomidorowa z wkładką mięsną, makaronem, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
14.07.2023 r.

I. Płatki kukurydziane z mlekiem, bułka weka z masłem oraz konfiturą, herbata z cytryną.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem z cukinii z grzankami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.