Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 17 lipca 2023 r. do 21 lipca 2023 r.

 
DZIEŃ TYGODNIAŚNIADANIE I, IIOBIADPODWIECZOREK
PONIEDZIAŁEK 17.07.2023 r.

I. Chleb, masło, pasta twarogowa z chrzanem, ogórek kiszony, kakao, kaszka kukurydziana na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pizzerinki z szynką, kukurydzą, papryką, cebulką, ketchup, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa prowansalska z mięsem z kurczaka oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
18.07.2023 r.

I. Bagietka z masłem, dżemem owocowym, kawa zbożowa, kaszka manna na mleku z sokiem malinowym.
II. Jogurt.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, filet drobiowy panierowany, ćwikła z chrzanem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Zupa kminkowa z wkładką mięsną, ryżem, natką pietruszki, zabielona śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

ŚRODA
19.07.2023 r.

I. Bułka kukurydziana, masło, wędlina, rzodkiewka, papryka, kakao, płatki jęczmienne na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pierogi z farszem twarogowo ziemniaczanym, surówka z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, jaja, gluten.

Barszcz biały z jajkiem i kiełbasą wiejską, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler, jaja.

CZWARTEK
20.07.2023 r.

I. Chleb tygrysi, masło, ser żółty, ogórek zielony, kawa zbożowa, płatki jaglane na mleku.
II. Owoc.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Pilaw z filetem z indyka oraz warzywami, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa porowo ziemniaczana z wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
21.07.2023 r.

I. Chleb z masłem, frittata z warzywami oraz zrazówką, herbata z cytryną.
II. Soczek owocowy 100%.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, ryba panierowana z pieca, surówka z kiszonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa jarzynowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.