Małe co nieco
Jadłospis śniadań, obiadów i podwieczorków w Żłobku Gminnym w Trzcianie
od 18 września 2023 r. do 22 września 2023 r.

 

DZIEŃ TYGODNIA

ŚNIADANIE I, II

OBIAD

PODWIECZOREK

PONIEDZIAŁEK 18.09.2023 r.

I. Bagietka, masło, wędlina, papryka żółta, listek sałaty, herbata, kaszka kukurydziana.
II. Brzoskwinia.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Makaron z serem białym oraz cukrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Zupa grochowa z kiełbasą wiejską, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler.

WTOREK
19.09.2023 r.

I. Bułka z sezamem, masło, ser żółty, rzodkiewka, kakao, płatki jaglane na mleku.
II. Mus owocowy.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Risotto z filetem z indyka, warzywami, surówka z ogórka kiszonego, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Rosół drobiowo-wołowy z makaronem oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: seler, gluten.

ŚRODA
20.09.2023 r.

I. Zapiekanki (bagietka, masło, zrazówka, mozzarella, szczypiorek), pomidor koktajlowy, herbata.
II. Banan.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten.

Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

CZWARTEK
21.09.2023 r.

I. I. Bułka kukurydziana, masło, pasta rybna, piórka pora, kawa zbożowa, płatki jęczmienne na mleku.
II. Jabłko.

Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne.

Ziemniaki, kotlet mielony z szynki, ćwikła, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: jaja, mleko i produkty pochodne, gluten.

Zupa ogórkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

PIĄTEK
22.09.2023 r.

I. Chleb z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem, ogórek zielony, herbata.
II. Śliwka.

Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne.

Frytki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten.

Zupa krem marchewkowa z grzankami, wkładką mięsną oraz natką pietruszki.

Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten.

Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.