DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Chleb mieszany, masło, wędlina, rzodkiewka, listek sałaty, herbata z cytryną, kaszka kukurydziana. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Naleśniki z serem białym, musem truskawkowym, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, jaja. |
Zupa krupnik z kaszą jęczmienną, ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka z sezamem, masło, pasta porowa, żółta papryka, szczypiorek, kakao, płatki jaglane na mleku. Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne. |
Spaghetti z mięsem mielonym z szynki oraz sosem pomidorowo warzywnym, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Zupa koperkowa z ryżem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
ŚRODA |
I. Bagietka, masło, szynka drobiowa, ogórek zielony, pomidor, herbata, płatki ryżowe. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi leniwe z surówką z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten. |
Zupa pejzanka z kuleczkami mięsnymi z szynki, na wywarze warzywnym oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, piórka czerwonej cebuli, rukola, kawa zbożowa. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Zapiekanka gyros z filetem z kurczaka, ryżem oraz warzywami, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler. |
Barszcz czerwony z ziemniakami oraz jajkiem na wywarze mięsno warzywnym. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Frittata z warzywami, chleb z masłem, pomidorki koktajlowe, kakao. Zawiera alergeny: jaja, gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z kiszonej kapusty, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, ryba, gluten. |
Zupa krem jarzynowa, na wywarze mięsno warzywnym z grzankami oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, gluten, seler. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.