DZIEŃ TYGODNIA |
ŚNIADANIE I, II |
OBIAD |
PODWIECZOREK |
---|---|---|---|
PONIEDZIAŁEK |
I. Bułka grahamka, masło, wędlina, ogórek kiszony, kakao, płatki jaglane na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Placki twarogowe z jabłkiem i cukrem pudrem, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten. |
Zupa pomidorowa z makaronem, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
WTOREK |
I. Bułka kukurydziana, masło, ser żółty, listek sałaty, pomidor koktajlowy, kawa zbożowa, kaszka kukurydziana na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Zapiekanka gyros z filetem z kurczaka, warzywami oraz mozzarellą, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Kapuśniak z ziemniakami, wkładką mięsną, natką pietruszki, zabielany śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
CZWARTEK |
I. Bagietka z ziarnami, masło, szynka drobiowa, rzodkiewka, oliwki zielone, kakao, płatki ryżowe na mleku. Zawiera alergeny: gluten, mleko i produkty pochodne. |
Ziemniaki, filet z miruny panierowany, surówka z ogórka kiszonego, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, ryba, seler, jaja. |
Zupa koperkowa z ryżem naturalnym brązowym, na wywarze warzywnym, natką pietruszki, zabielana śmietaną. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
PIĄTEK |
I. Chleb z masłem, pasta jajeczna, pomidor malinowy, herbata, kasza manna na mleku. Zawiera alergeny: gluten, jaja, mleko i produkty pochodne. |
Pierogi leniwe z surówką z marchewki i jabłka, kompot z czarnej porzeczki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, jaja, seler, gluten. |
Zupa jarzynowa z wkładką mięsną, makaronem literki oraz natką pietruszki. Zawiera alergeny: mleko i produkty pochodne, seler, gluten. |
Woda niegazowana podawana na bieżąco do picia. W razie nie otrzymania w/w artykułów jadłospis może ulec zmianie. Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.